Workshop harten-vier

werken aan je innerlijke kracht om te kijken, luisteren, praten en doen

Het Doel
De workshop harten-vier heeft als doel je bewust te maken van je innerlijke kracht bij het kijken, luisteren, praten en doen. Je gaat jezelf en anderen inspireren. Met elkaar praten in plaats van tegen elkaar!
Wat kan dit voor jou betekenen:
* Je wordt je meer bewust van de dagelijkse gebeurtenissen
* Je kan adequater reageren op voor jou onverwachte situaties
* Je wordt minder snel meegesleurd in iemands anders emotie of gedrag.
In deze workshop wil ik je laten deelnemen aan een ontdekkingsreis naar je eigen innerlijke wereld. Wat is jouw gedrag en wat zijn jouw valkuilen?

Hierdoor kun je de regisseur worden van je eigen innerlijke wereld. Je gaat merken dat je op een heel andere manier gaat werken met je harten-vier: het luisteren, kijken, praten, en doen.Ik heb gekozen om te werken met de 4 elementen en de innerlijke schilden.

De 4 elementen
De wereld is gemaakt met water, vuur, aarde en lucht en deze elementen zitten ook in jou en in mij. Doorgaans is 1 van de elementen sterk aanwezig terwijl de andere niet ontwikkeld zijn. Ik laat je vervolgens op een speelse manier werken met de tegenpool van je sterkst ontwikkelde element.

Innerlijke Schilden & Opstellingen
Daarnaast wordt gekeken naar je innerlijke familie, die bestaat uit 4 schilden: Het jongetje, het meisje, de man en de vrouw. Als de schilden of de elementen niet in balans zijn krijgen we de schaduwkanten van deze schilden te zien of de valkuilen van de elementen. Iedereen kent wel het kindvrouwtje, de drama Queen, het rebels jongetje, de dictator, verlegen jongetje, etc.
Doordat je innerlijke wereld niet in balans is, krijg je ontwrichtingen zoals je die misschien herkent in het gezin waar je in opgegroeid bent, in je relaties(s) dan wel op je werk.

Wordt je eigen regisseur
Ik leer je je innerlijke wereld te herkennen, zodat je regisseur kunt worden over je eigen handelen: het gedrag kiezen dat wenselijk is in de verschillende situaties. Hierdoor wordt je flexibeler en kun je jezelf meer vrijheid geven.

Je gaat je emoties en gevoelens anders of opnieuw leren ervaren: het werken met de harten-vier.

Ik hoop je snel te ontmoeten - Hilt De Vos!